Una coneguda autora de la cultura de la simplicitat voluntària va escriure, fa més de 25 anys, el que, a un nivell elemental, suggereix alguns criteris per ajudar a distingir entre necessitats imposades per la societat de consum i necessitats reals:
* ¿El que jo tinc o compro promou l'activitat, l'autososteniment i el compromís/la implicació o indueix passivitat i dependència?
* ¿Els meus esquemes de consum són bàsicament satisfactoris o jo compro moltes coses que no omplen necessitats reals?.
* ¿Com són de lligats el meu treball i tipus de vida presents als pagaments a terme, als costos de manteniment i de reparació, i a les expectatives dels altres?.
* ¿Considero l'impacte dels meus esquemes de consum sobre l'altra gent i sobre la Terra?.
Font: Elgin, Duane (1981), VOLUNTARY SIMPLICITY: Toward a Way of Life that is Outwardly Simple, Inwardly Rich (La simplicitat voluntaria: vers un estil de vida que sigui externament pobre i internament ric), William Morrow and Co. Ltd., New York.
Aquesta obra ha fet neixer el moviment de la simplicitat voluntària, que aplega millions de persones que, lliuremant, han decidit abandonar la societat de consum en el seu estil de vida qüotidià.
Si vols saber més sobre el moviment de la simplicitat voluntària, o de com viure de forma simple, per què altres puguin simplement viure, clica aquí
|